José Vos

Oedeemfysiotherapeut / Oncologiefysiotherapeut

José Vos is oedeem- en oncologisch fysiotherapeute en heeft ruim 10 jaar ervaring in het behandelen van lymfologische en oncologische cliënten.

In 1987 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeute aan de Academie voor Fysiotherapie te Groningen. Vanaf 1 januari 1988 ben ik werkzaam als algemeen fysiotherapeute bij Fysiotherapie Buitenpost.

Sinds 01-01-1990 ben ik maatschapslid van Praktijk Fysiotherapie Buitenpost ,sinds 01-01-2006 mede-eigenaar en lid van het Dagelijks Bestuur van het Medisch Centrum Buitenpost.

Na het afronden van mijn opleiding Fysiotherapie aan de Academie Fysiotherapie Groningen in juni 1987 heb ik nog 5 jaar Geneeskunde gestudeerd aan de RUG te Groningen in combinatie met het werken als fysiotherapeute in Praktijk Fysiotherapie Buitenpost.

In 1999 heb ik mijn manuele therapie opleiding volgens het Maitland Concept met succes afgerond.

Door mijn interesse in oedeem en oncologie, ben ik in 2010 gestart met de opleiding oedeemtherapie Vodder. Vervolgens heb ik diverse scholingen op het gebied van oedeem en oncologie succesvol afgerond:
Oedeemtherapie opleiding ad Vodder (2011)
Willie Fourie Fascietechnieken Level 1 (2015)
AVANS: Masterclass Medische oncologie, fysiotherapie en ergotherapie (2015)
Oncologie: Oncologische cliënten: fysiotherapeutische mogelijkheden (2015 en 2021)
Oncologie: Beweegprogramma’s (2016)
Zelfmanagement bij lymfoedeem (2017) “Teach de teacher”
Oncologie: Behoud van fysieke fitheid tijdens chemotherapie (2017)
Oncologie: masterclass Hoofd-Hals oncologie en lymfoedeem: nieuwe ontwikkelingen (januari 2021)
Oncologie: The role of exercise in oncology rehabilitation: nieuwste inzichten (2021)
Oncologie: Masterclass bij hemato-oncologische ziektebeelden (2021)

Ik wil graag met de cliënt/patiënt kijken wat de mogelijkheden zijn om op het gebied van oedeem (vocht) en oncologie (conditie- en spierkrachtverlies, moeheid en niet fit voelen na kanker) de mogelijkheden zijn om dit te verbeteren. Dit wil ze, indien noodzakelijk, graag doen in een multidisciplinaire setting met Compressiezorg (aanmeten kousen en andere compressie materialen), het MartiniBorstCentrum, ziekenhuis Nij Smellinghe, MCL, UMCG, en andere ziekenhuizen, een diëtiste, psycholoog, ergotherapie en/of andere disciplines.

Ik vind het belangrijk om samen met diegene, die geconfronteerd worden met kanker, op een goede, veilige en deskundige manier te zorgen voor een goede begeleiding van herstel en revalidatie in zijn of haar omgeving. Hierbij is het belangrijk om jouw doelen en vragen goed te kunnen beantwoorden en te kunnen behalen.

"Vanuit mijn expertise kijk ik graag met jou/u naar de mogelijkheden om jouw/uw doelen en vragen te vinden, te behalen en te beantwoorden."